Клуб Брюж победи с минималното 1:0 ПАОК в първа среща между

...
Клуб Брюж победи с минималното 1:0 ПАОК в първа среща между
Коментари Харесай

Брюж взе минимална преднина срещу ПАОК

Клуб Брюж победи с минималното 1:0 ПАОК в първа среща между двата отбора от четвъртфиналите в Лигата на конференциите.

Българският национал в състава на " двуглавите орли "  Кирил Десподов, се появи в игра като запаса в 62-ата минута. Бившият състезател на Лудогорец Игор Тиаго водеше офанзивата на Брюж, като даже изпусна дузпа в В 77-ата минута.

Домакините поведоха в резултата още в шестата минута, когато Уго Ветлесен се включи от дълбочина, получи пас на границата на наказателното поле и невъзмутимо приключи - 1:0.

Малко по-късно Брюж можеше да вкара втори гол, само че Игор Тиаго не съумя да засече центриране на Максим Де Каупер. Отговорът на ПАОК бе пробив на Суаило Мейте, който подаде на Самата, само че танзанийският нападател бе блокиран и се стигна единствено до корнер.

В 26-ата минута Игор Тиаго получи жълт картон, което значи, че ще пропусне реванша в Гърция.

В 37-ата минута Жутгла подаде на Ветлесен, само че бранител на ПАОК съумя да попречи на създателя на първия гол да стигне до втори подобен.

В началото на второто полувреме Константелиас центрира остро към Самата, само че той нападна доста нападателно Спилеерс и получи жълт картон. Удареният от Спилеерс не можа да продължи и беше сменен от Жоел Ордонес.

В 58-ата минута Жутгла опита шанса си, само че Котарски внимаваше и избави.

Българският национал Кирил Десподов се появи в игра в 62-ата минута на мястото на Йоанис Константелиас.

В 66-ата минута Игор Тиаго не съумя да се обърне в наказателното поле и да насочи изстрел. При ответната офанзива пас към Десподов, който беше на метри от вратата, беше кръстосан.

В 71-ата минута Десподов беше повален от Де Кайпер малко пред наказателното поле. При последвалото центриране обаче Оздоев не можа да засече топката в мрежата.

Най-интересното състояние през второто полувреме се случи в 77-ата минута.  Брюж получи правото да извърши дузпа след нарушаване на Котарски против Ониедика. Зад топката застана Игор Тиаго, само че ударът му бе избавен от вратаря на гърците, който пък преди осъществяването на наказателния удар получи съвет от Десподов.
 Десподов против Игор Тиаго в четвъртфиналите на Лигата на конференциите
Десподов против Игор Тиаго в четвъртфиналите на Лигата на конференциите

Любопитни конфликти в третия по мощ шампионат на УЕФА
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР